Swimrun-kurs Premium

Swimrun-kurs Premium med Världens mest meriterade swimrunners

Vi erbjuder dig den unika möjligheten att träna och utvecklas med hjälp av Sveriges och världens mest meriterade swimrunners. Ett flertal Ö-till-Ö-vinnare och rekordhållare finns på plats. 

Passa på att ta del av experternas erfarenheter. Du får insyn i deras swimrun-liv och hur swimrun-träning går till. Haga Health Club har etablerat egna swimrun-banor som är framtagna av Marika Wagner, Ö-till-Ö-världsmästare och vinnare av Rockman Swimrun. Banorna är anpassade för olika nivåer och varierar i längd och teknisk svårighet. Du kan vara med på alla träffar eller så bokar du in dig på de tillfällen som passar dig bäst. 

Kanske testar du swimrun för första gången eller så har du redan kört ett par lopp tidigare. Vi ställer inga krav på varken teknik, tid eller prestation. En förutsättning är dock att du känner dig bekväm i vattnet och kan crawla minst 200 m utan att stanna – inga tidskrav.

Utöver själva simningen och löpningen tillkommer upplevelsen av att röra sig fritt på land och i vatten med egen kraft. Du tränar både din uthållighet och olika tekniska moment. För dig som redan har provat tidigare eller är mer van att köra swimrun är det ett utmärkt sätt att träna i grupp med andra likasinnade. Samtidigt som du motiveras av våra erfarna och meriterade ledare. Träningen är också en social aktivitet i den underbara miljön runt Brunnsviken.

Kursledare:

Vi har en eller två ledare varje tillfälle beroende på antal deltagare.
Ulf Hausmann och/eller Tomas Granberg kompletterar respektive tillfälle.

Ulf Hausmann: Huvudledare och programansvarig. Professionell simcoach och f.d. landslagssimmare i Östtyskland. Nordisk rekordhållare på 200 m medley i åldersklassen. 2:a på Loftahammar Swimrun, tävlat i ÖtillÖ.
Marika Wagner: ÖtillÖ-världsmästare mixedklassen
Tomas Granberg: 2:a plats Solvalla Swimrun, rankad 4:a i ÖtillÖ rankingen 2017
Lennart Moberg: ÖtillÖ-världsmästare och tillsammans med Daniel först under 8 timmar!
Carolin Moberg: Vinnare av Engadin Swimrun tillsammans med Lennart

Tidsschema och Upplägg

05 aug, 9:00-10:30:  Tomas Granberg. Fokus: trailteknik och utrustning
12 aug, 9:00-10:30:  Ulf Hausmann. Fokus: simteknik
19 aug, 9:00-10:30:  Lennart Moberg och Carolin Moberg. Fokus: swimrunintervaller, träningsupplägg, växlingar, navigering
26 aug, 9:00-10:30:  Marika Wagner och Tomas Granberg. Fokus: utrustning, trailteknik
09 sep, 9:00-10:30:  Lennart Moberg och Ulf Hausmann. Fokus: swimrunintervaller, träningsupplägg, växlingar, navigering
16 sep, 9:00-10:30:  Ulf Hausmann och Tomas Granberg. Fokus: simteknik

OBS! Ändringar i schemat kan förkomma.

Övrig information och bokning

Pris per tillfälle: 450 kr per tillfälle
Förkunskaper: Crawla minst 200 m utan att stanna. Du är nyfiken och gillar konditionsträning och har viljan att ta i.
Syfte/mål: Du utvecklas med hjälp av Sveriges och världens mest meriterade Swimrunners. Utöver att simma och springa vill vi att du upptäcker sportens själ – att röra sig fritt i naturen – med egen kraft samt att bemästra de naturliga hindren genom löpning och simning. Att njuta och vara ett med naturen helt enkelt.
Antal deltagare: 24 platser på alla tillfällen förutom lanseringsevenemanget den 3 juni där vi har 75 platser.
Utrustning: Våtdräkt för swimrun. Lätta skor att simma i (terräng- eller swimrun-skor). Dolme, paddlar och lina går bra men inget måste. Simglasögon och badmössa. Haga Health Club kan tillhandahålla en del utrustning som paddlar, dolme och lina. Maila ulf.hausmann@hagahc.se om du inte har swimrundräkt och vill låna en. Vi fixar en lånedräkt.
Övrigt: Ombyte i Haga Health Clubs omklädningsrum. Dusch och bastu ingår.
Frågor: Kontakta ulf.hausmann@hagahc.se eller mobil: 073-8522292

WordPress Themes

Nu har vi flera nya produkter i vår butik Missa inte månadens medlems-erbjudande! Avvisa