Triathlon

Triathlon

Triathlon, som består av simning, cykling och löpning, har länge varit en populär idrott tack vare svenska framgångar, såsom OS-tvåan Lisa Nordén samt Patrik Nilsson som har vunnit prestigefyllda Ironman-lopp. I början var det enbart en liten krets som tränade och tävlade i triathlon men idag har det spridit sig bland många motionärer och det finns många tävlingar över olika distanser.

De vanligaste distanserna är sprint (750 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning), olympisk (1,5 km simning, 40 km cykling, 10 km löpning), 70,3 distansen/ Half Ironman (1,9 km simning, 90 km cykling, 21 km löpning) och den stora Ironman-distansen (3,8 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning). En stor attraktionskraft i triathlon är att det är en mycket omväxlande tränings- och tävlingsform – en utmaning för såväl fysiken som för psyket.

Hagas triathloncoacher:
Ulf Hausmann (f.d. landslagssimmare i Östtyskland) ulf.hausmann@hagahc.se
Mobil: 073-85 222 92

Lothar Leder (två tredjeplatser från Hawaii och först i världen under 8 timmar på Ironman)

WORKSHOP

4 mars kör vi två vassa träningsevenemang: först en workshop om simteknik och -träning sedan kör vi inomhustriathlon

Båda evenemang går jättebra att kombinera. Är du med på båda betalar du 2050 kr (ordinarie pris 2500 kr). Boka gärna lunch till rabatterat pris 150 kr. Radisson Blu hotellet erbjuder vegan brunch varje söndag mellan 11:00 och 15:00. Passar utmärkt som lunch mellan båda evenemang eller efter respektive evenemang om du är med på ett av dess evenemang.

INOMHUSTRIATHLON
vi tränar på alla
tre grenar inomhus

WORKSHOP SIMTEKNIK
förenklad filmanalys och
overload training (crawlsimning)

Vi börjar med att reda ut varför vi ska styrke- och smidighetsträna och vad det innebär. Syftet är att du ska få med dig kunskap och övningar som du kan lägga in i din löpande träning. De flesta vet att simning är en idrott som ställer höga krav på teknik, kondition och känslan hur du (mer…)

 • DRYLAND-TRÄNING
  2018-02-28
  18:00 - 20:00

SIMTEKNIK MED FÖRENKLAD FILMANALYS OCH OVERLOAD TRAINING (CRAWLSIMNING). Under denna tvåtimmars workshop berättar simcoach Ulf Hausmann om crawltekniken och hur vi tränar in olika tekniska moment. Du får en förklaring hur och varför du ska öva på din simteknik. Eftersom vi är en mindre grupp (max 8 deltagare) får du återkoppling om vilken simstil och (mer…)

 • 2018-03-04
  09:00 - 11:00

Häng med på vår träning där vi kör alla tre grenar inomhus. Du simmar med gummiband i en 15 m bassäng, cyklar på spinningcykel och springer på löpband. Det är ett roligt och utmanande sätt att kunna träna alla triathlongrenar under ett pass på vinterhalvåret. Passet blir högintensivt och består av olika intervallserier inom varje (mer…)

 • 2018-03-04
  12:00 - 14:00

WordPress Themes

Nu har vi flera nya produkter i vår butik Missa inte månadens medlems-erbjudande! Avvisa