Swimrun

Swimrun

Swimrun är en svensk uppfinning som kombinerar löpning med simning. Natur med mycket vatten, vikar och öar gör Sverige till ett Eldorado för swimrun, men det finns givetvis även andra ställen i världen med fina förutsättningar för swimrun. Idrotten växer mycket i Sverige och utomlands.

Swimrun är en underbar idrott som många utövar då det är en kombination av naturupplevelse, lagkänsla och ett äventyr, men även ett mentalt prov där det gäller att tåla kyla, hetta och långa distanser. Tanken är att du parvis tar dig från ett ställe till ett annat. Du simmar och springer beroende på vad som kommer näst. Att köra parvis gör swimrun ännu mer intressant; man hjälper varandra och jämnar ut fartskillnader – med t.ex. en lina – för att kunna dra lagkamraten. Som utrustning används vanligtvis swimrun-våtdräkt, lätta terrängskor, dolme, paddlar och lina.

ÖtillÖ var det första och är det mest kända och kanske tuffaste loppet men idag finns det många lopp som är lämpliga för alla olika nivåer. Haga Health Club har etablerat en egen swimrun-bana runt Brunsviken och Edsviken där vi kommer att träna på våren och sommaren.

Hagas swimruncoacher:

Ulf Hausmann (f.d. landslagssimmare i Östtyskland)
e-post: ulf.hausmann@hagahc.se, mobil: 073-85 222 92
Tomas Granberg (rankad 4:a i ÖtillÖ rankingen 2017)
Marika Wagner (vinnare ÖtillÖ och Rockman)

Upptäck våra swimrunbanor!

Våra swimrunbanor är framtagna av Marika Wagner, Ö-till-Ö världsmästare och vinnare av Rockman Swimrun. Banorna är anpassade för olika nivåer och varierar i längd och teknisk svårighet. Detta är en fantastisk miljö att träna swimrun och uppleva Hagaparken på ett nytt sätt. Vi har även laminerade kartor som finns i vår reception, kom in till oss på Haga Health Club så berättar vi mer!

Samarbetspartners inom Swimrun

Haga Health Club samarbetar med Loftahammar Endurance Day (LED) och Swimruncupen Stockholm för att locka fler att prova swimrun.

Program

Swimrun-kurs Premium
Från 29 juli enstaka tillfällen fram till 16 september

Öppet-vatten-teknik
för Swimrun och Triathlon

Här kommer fler program

presenteras inom kort

Fler program kommer
inom kort

Våra swmirunbanor
WordPress Themes

Nu har vi flera nya produkter i vår butik Missa inte månadens medlems-erbjudande! Avvisa