Simning

Simning

Simning är en mycket teknikdriven idrott som utmanar oss på många olika sätt. Du behöver balans, kroppskontroll och koordination. Andningen är för många en utmaning. Det gäller att hitta en andningsrytm, då ansiktet mestadels är under vatten. Även styrka och smidighet behövs för att du ska kunna ta till dig rätt rörelsemönster.

För att utvecklas behövs det många timmar i vattnet där du så småningom får en känsla för vattnet och blir kompis med det. Vattnet är ett tungt medium och i detta medium måste du förflytta dig med så lite motstånd som möjligt. Detta kallas för streamline.

Trots allt är simning en uthållighetsidrott även om det finns mycket korta tävlingsdistanser. Det finns fyra (olympiska) simsätt men de flesta motionärer lär sig crawl (frisim). Crawl är det snabbaste simsättet och mycket energieffektivt när du kan det. Att lära sig crawla har blivit mycket populärt tack vare det ökande intresset för triathlon och swimrun.

Hagas simcoach:

Ulf Hausmann (f.d. landslagssimmare i Östtyskland)
ulf.hausmann@hagahc.se,
Mobil: 073-85 222 92

PROGRAM

ÖPPET-VATTEN-TEKNIK
för Swimrun och Triathlon

SWIMRUN-KURS PREMIUM
Från 3 Juni Boka enstaka eller hela kursen

Under denna helg tränar du i den storslagna naturen kring Gesundaberget på Siljans västra sida. En helg där du känner dig som en multisportare. Vi tränar olika konditionsidrotter såsom swimrun, trail-löpning och Mountainbike. Att vi rör oss ute på naturens villkor är centralt under våra aktiviteter. Du ska kunna crawla och vi vill att du (more…)

 • 2018-08-31 - 2018-09-02
  19:00 - 17:00

Vill du bli en snabbare simmare och ta din simteknik till nästa nivå? Missa då inte detta tillfälle där vi erbjuder dig den mest avancerade och effektiva möjligheten att analysera och justera din crawlteknik genom en helt unik metod. Simcoach Ulf Hausmann är bland de första coacher i Sverige (och i världen!) att använda den (more…)

 • 2018-09-08
  09:00 - 12:00

Under denna tvåtimmars workshop berättar simcoach Ulf Hausmann om crawltekniken och hur vi tränar in olika tekniska moment. Du får en förklaring hur och varför du ska öva på din simteknik. Eftersom vi är en mindre grupp (max 8 deltagare) får du återkoppling om vilken simstil och vilka teknikdetaljer du ska jobba med för att (more…)

 • 2018-09-23
  09:00 - 11:00

Häng med på vår inomhusträning där vi kör alla tre grenar inomhus. Du simmar med gummiband i en 15 m bassäng, cyklar på spinningcykel och springer på löpband. Det är ett roligt och utmanande sätt att kunna träna alla tre grenar under ett pass på vinterhalvåret. Passet blir högintensivt och består av olika intervallserier inom (more…)

 • 2018-09-23
  12:00 - 14:00

WordPress Themes

Nu har vi flera nya produkter i vår butik Missa inte månadens medlems-erbjudande! Avvisa