Simning

Simning

Simning är en mycket teknikdriven idrott som utmanar oss på många olika sätt. Du behöver balans, kroppskontroll och koordination. Andningen är för många en utmaning. Det gäller att hitta en andningsrytm, då ansiktet mestadels är under vatten. Även styrka och smidighet behövs för att du ska kunna ta till dig rätt rörelsemönster.

För att utvecklas behövs det många timmar i vattnet där du så småningom får en känsla för vattnet och blir kompis med det. Vattnet är ett tungt medium och i detta medium måste du förflytta dig med så lite motstånd som möjligt. Detta kallas för streamline.

Trots allt är simning en uthållighetsidrott även om det finns mycket korta tävlingsdistanser. Det finns fyra (olympiska) simsätt men de flesta motionärer lär sig crawl (frisim). Crawl är det snabbaste simsättet och mycket energieffektivt när du kan det. Att lära sig crawla har blivit mycket populärt tack vare det ökande intresset för triathlon och swimrun.

Hagas simcoach: Ulf Hausmann (f.d. landslagssimmare i Östtyskland) ulf.hausmann@hagahc.se
Mobil: 073-85 222 92

PROGRAM

CRAWLKURS
nybörjare

CRAWLKURS
fortsättning

UPPBYGGNADSTRÄNING
för Swimrun och Triathlon

Vi börjar med att reda ut varför vi ska styrke- och smidighetsträna och vad det innebär. Syftet är att du ska få med dig kunskap och övningar som du kan lägga in i din löpande träning. De flesta vet att simning är en idrott som ställer höga krav på teknik, kondition och känslan hur du (mer…)

 • DRYLAND-TRÄNING
  2018-02-28
  18:00 - 20:00

SIMTEKNIK MED FÖRENKLAD FILMANALYS OCH OVERLOAD TRAINING (CRAWLSIMNING). Under denna tvåtimmars workshop berättar simcoach Ulf Hausmann om crawltekniken och hur vi tränar in olika tekniska moment. Du får en förklaring hur och varför du ska öva på din simteknik. Eftersom vi är en mindre grupp (max 8 deltagare) får du återkoppling om vilken simstil och (mer…)

 • 2018-03-04
  09:00 - 11:00

Häng med på vår träning där vi kör alla tre grenar inomhus. Du simmar med gummiband i en 15 m bassäng, cyklar på spinningcykel och springer på löpband. Det är ett roligt och utmanande sätt att kunna träna alla triathlongrenar under ett pass på vinterhalvåret. Passet blir högintensivt och består av olika intervallserier inom varje (mer…)

 • 2018-03-04
  12:00 - 14:00

En helg där swimrun-hjärtat slår högre och högre. Vi börjar med teknikträning simning i en endless pool samt löpning i Hagaparken. Du filmas kort och vi gör en enklare analys för att hitta viktiga förbättringsområden. Vi äter god mat i hotellets restaurang. Därefter kör vi swimrun på Haga Health Clubs egen bana – framtagen av (mer…)

 • 2018-07-16 - 2018-07-17
  08:00 - 19:00

WordPress Themes

Nu har vi flera nya produkter i vår butik Missa inte månadens medlems-erbjudande! Avvisa