Boka Nu!Swimrun-kurs Premium med Sveriges och Världens mest meriterade swimrunners

Boka Nu!Swimrun-kurs Premium med Sveriges och Världens mest meriterade swimrunners

Vi erbjuder dig den unika möjligheten att träna och utvecklas med hjälp av Sveriges och världens mest meriterade swimrunners. Ett flertal ÖtillÖ-vinnare och rekordhållare finns på plats. Vi är också stolta över att Lothar och Nicole Leder kommer från Tyskland för att hålla i ett tillfälle som en del i triathlonhelgen den 29 juli. Båda är ikoner inom triathlon-världseliten. Passa på att ta del av experternas erfarenheter! Du får insyn i deras swimrun-liv och hur swimrun-träning går till. Haga Health Club har etablerat egna swimrun-banor som är framtagna av Marika Wagner, ÖtillÖ-världsmästare och vinnare av Rockman Swimrun där Marika tillsamman med Staffan Björklund vann totalt sett i alla klasser. Banorna är anpassade för olika nivåer och varierar i längd och teknisk svårighet. Du kan vara med på alla 11 tillfällen eller så bokar du in dig på enstaka tillfällen som passar dig bäst. Första tillfället startar den 3:e juni kl 9:00-13:00 och är kostnadsfritt. Då lanserar vi Haga Health Clubs swimrun-bana och har olika aktiviteter under hela förmiddagen. Inklusive föreläsning och workshop med Marika Wagner om swimrun och multisport. Vår samarbetspartner, det mest innovativa swimrun-dräktsmärket ARK, visar de senaste nyheterna. Du får möjlighet att prova, testa och köpa på plats.

Kanske testar du swimrun för första gången eller så har du redan kört ett par lopp tidigare. Vi ställer inga krav på varken teknik, tid eller prestation. En förutsättning är dock att du känner dig bekväm i vattnet och kan crawla minst 200 m utan att stanna (inga tidskrav). Utöver själva simningen och löpningen tillkommer upplevelsen av att röra sig fritt på land och i vatten med egen kraft. Du tränar både din uthållighet och olika tekniska moment. För dig som redan har provat tidigare eller är mer van att köra swimrun är det ett utmärkt sätt att träna i grupp med andra likasinnade. Samtidigt som du motiveras av våra erfarna och meriterade ledare. Träningen är också en social aktivitet i den underbara miljön runt Brunnsviken.

Vi har anpassat upplägget på så sätt att vi håller ihop gruppen trots fart- och färdighetsskillnader. Du lär dig något nytt och utmanar dig oavsett om du är nybörjare eller om du är en erfaren swimrunner. Vi vill erbjuda ett allsidigt tränings- och kursprogram som är roligt, utmanande och utvecklande. Varje tillfälle har renodlade teknikträningar som fokus, t.ex. simteknik, löpteknik, navigering, terränglöpning, växlingar mm.). Utöver teknikfokus kör vi alltid en gemensam träningsrunda. Vi anpassar längden av simningar och löpningar och lägger in några swimrun-intervaller. Vi vill att du håller dig skadefri och ger dig återkoppling om din teknik och tips om träningsupplägg. Ett så mångfacetterat program som möjligt helt enkelt. Alla pass utgår från Haga Health Club där vi simmar och springer på Hagas Health Clubs egen bana runt Brunnsviken och Edsviken.

Avsluta gärna träningen med att njuta av vår veganbrunch i världsklass. En välfylld buffé som ger dig både återhämtning och smakupplevelser. Kom ihåg att återhämtning i form av näringsrik mat och vila är en del av träningen. Du äter till rabatterat pris på 150 kr (ordinarie pris 385 kr).

Upplägg och ledare:

Huvudledare och programansvarig är Ulf Hausmann. Professionell simcoach och f.d. landslagssimmare i Östtyskland. Numera nordisk rekordhållare på 200 m medley i sin åldersklass. Dessutom har han en andra plats från Loftahammar Swimrun i bagaget och kört ÖtillÖ. Vi har en eller två ledare varje tillfälle beroende på antal deltagare. Ulf Hausmann och/eller Tomas Granberg kompletterar respektive tillfälle.

03 juni, 9:00-14:00: Marika Wagner (ÖtillÖ-världsmästare mixedklassen: lansering av Hagas swimrunbana, test av ARKs swimrundräkter, workshop swimrun och simteknik
–                                  med Ulf Hausmann) – kostnadsfritt evenemang (det går bra att vara med på delar av förmiddagen)
10 juni, 9:00-10:30: Daniel Hansson (regerande och tvåfaldig ÖtillÖ-världsmästare och rekordhållare i herrklassen, först under 8 timmar!), Kristin Larsson (regerande och
–                                  flerfaldig ÖtillÖ-världsmästare och rekordhållare i damklassen. Fokus: trail-teknik
17 juni, 9:00-10:30: Annika Ericsson (regerande och flerfaldig ÖtillÖ-världsmästare och rekordhållare i damklassen), Elisabet Pärsdotter Westman (vunnit Utö Swimrun,
–                                  ÖtillÖ-Isles of Scilly båda tillsammans med Annika, kört ÖtillÖ två gånger, arrangerar Swimruncupen Stockholm). Fokus: simteknik, navigering,
–                                  växlingar och swimrun-fys

— Uppehåll Midsommarhelgen —

01 juli, 9:00-10:30: Elisabet Pärsdotter Westman (vunnit Utö Swimrun, ÖtillÖ-Isles of Scilly båda tillsammans med Annika, kört ÖtillÖ två gånger, arrangerar
–                                 Swimruncupen Stockholm), Ulf Hausmann (Hagas swimcoach och programmansvarig, 2:a plats Loftahammar swimrun, f.d. landslagssimmare).
–                                 Fokus: simteknik och swimrun-fys

— Uppehåll  i juli —

29 juli, 9:00-12:00:  Lothar och Nicole Leder
–                                  (båda har vunnit flera Ironmantävlingar och Lothar var första världsrekordhållare som knäckte 8-timmars gränsen på Ironman),
–                                  Ulf Hausmann. Fokus: 9:00-10:30 simteknik och simstyrka med paddlar, 11:00-12:00 föreläsning triathloncykling.
–           
                      (detta tillfälle sker i samband med triathlonhelgen med Lothar och Nicoile Leder)
05 aug, 9:00-10:30: Tomas Granberg (2:a plats Solvalla Swimrun, rankat 4:a i ÖtillÖ rankingen 2017). Fokus: trailteknik och utrustning
12 aug, 9:00-10:30: Ulf Hausmann. Fokus: simteknik
19 aug, 9:00-10:30: Lennart Moberg (ÖtillÖ-världsmästare och tillsammans med Daniel först under 8 timmar!),
–                                  Carolin Moberg (vinnare av Engadin Swimrun tillsammans med Lennart),
–                                  Fokus: swimrunintervaller, träningsupplägg, växlingar, navigering
26 aug, 9:00-10:30: Marika Wagner, Tomas Granberg. Fokus: utrustning, trailteknik
09 sep, 9:00-10:30: Lennart Moberg, Ulf Hausmann. Fokus: swimrunintervaller, träningsupplägg, växlingar, navigering
16 sep, 9:00-10:30: Ulf Hausmann, Tomas Granberg. Fokus: simteknik

OBS! Ändringar i schemat kan förkomma.

Övrig information och bokning

Pris 11 tillfällen:    3980 kr för alla 11 tillfällen (3 juni är kostnadsfri)                                                  

Pris per tillfälle:    450 kr per tillfälle (3 juni är kostnadsfri)                                                                   

Förkunskaper:       Crawla minst 200 m utan att stanna. Du är nyfiken och gillar konditionsträning och har viljan att ta i.
Syfte/mål:                Du utvecklas med hjälp av Sveriges och världens mest meriterade Swimrunners. Utöver att simma och springa vill vi att du upptäcker sportens själ –
–                                  att röra sig fritt i naturen – med egen kraft samt att bemästra de naturliga hindren genom löpning och simning.
–                                  Att njuta och vara ett med naturen helt enkelt.
Antal deltagare:     24 platser på alla tillfällen förutom lanseringsevenemanget den 3 juni där vi har 75 platser.
Utrustning:              Våtdräkt för swimrun. Lätta skor att simma i (terräng- eller swimrun-skor). Dolme, paddlar och lina går bra men inget måste.
–                                  Simglasögon och badmössa. Haga Health Club kan tillhandahålla en del utrustning som paddlar, dolme och lina.
Övrigt:                       Ombyte i Haga Health Clubs omklädningsrum. Dusch och bastu ingår.

 

  • 2018-06-03 - 2018-09-16
    09:00 - 10:30


WordPress Themes

Nu har vi flera nya produkter i vår butik Missa inte månadens medlems-erbjudande! Avvisa