Ej TillgängligDRYLAND-TRÄNING FÖR SIMNING/SWIMRUNSIMNING

Ej TillgängligDRYLAND-TRÄNING FÖR SIMNING/SWIMRUNSIMNING

Vi börjar med att reda ut varför vi ska styrke- och smidighetsträna och vad det innebär. Syftet är att du ska få med dig kunskap och övningar som du kan lägga in i din löpande träning. De flesta vet att simning är en idrott som ställer höga krav på teknik, kondition och känslan hur du rör dig genom vattnet. Det som lätt glöms bort är att det krävs mycket styrka och rörlighet. Du jobbar mycket med överkropp och bål. Rörelsemönstret hittar du sällan i andra idrotter och därför får du ingen ”gratis” träning om du tränar andra idrotter.

För att förbättra din teknik behöver du därför ha en viss rörlighet främst i axelpartiet. Många upplever ingen förbättring – trots mycket simträning – då den begränsade rörligheten hindrar dem från att utföra korrekta rörelser. Det krävs mycket styrka för att du ska kunna trycka kraftfullt bakåt och därmed förflytta dig snabbt framåt. Vatten är ett trögt medium och det motståndet måste du övervinna.

Bra rörlighet och starka muskler förbygger skador. Axelskador är vanliga för de som lärt sig simning senare i livet. Ju sämre teknik desto mer sliter du på leder och ligament. Inom swimrun där de flesta simmar med paddlar utsätts axlarna för extra stora belastningar vilket gäller ännu mer för de som simmar med felaktig teknik. Är du stark i axlarna klarar du av mycket träning och tuffa lopp samtidigt som du håller dig skadefri. Vi tränar även bålstyrka som behövs för att kunna ta emot krafterna från armar och ben.

En stark bål gör dig snabbare!

Datum: 18 april, kl. 18:00-20:00
Pris: 900 kr
Antal deltagare: 12 (minst 6 för att det blir av)
Förkunskaper: inga, du simtränar och vill utvecklas, bra för swimrun, för att stärka axlar och förebygga skador
Utrustning: klädd för gymträning
(kursledaren meddelar innan kursstart)
Ledare: Ulf Hausmann – professionell simcoach (f.d. landslagssimmare i Östtyskland)

  • DRYLAND-TRÄNING
    2018-04-18
    18:00 - 20:00


WordPress Themes

Nu har vi flera nya produkter i vår butik Missa inte månadens medlems-erbjudande! Avvisa