Boxning

BOXNING – Träning för alla

På Haga Health Club tränar etablerade boxare sida vid sida med nybörjare. Hit är alla välkomna. Vi tränar i en toppmodern nybyggd powerbox med förstklassig utrustning.

Här tränar du konditions- och styrketräning i en inspirerande miljö med många boxnings- och performance-redskap. Vår 600 kvm stora POWERBOX inrymmer mängder av Boxsäckar, kettlebells, battle ropes, dips- och chins-räcken, vikter och annan träningsutrustning och i centrum av allt detta ståtar en internationellt godkänd upphöjd boxningsring.
Här tränar du på riktigt, hittar din inre styrka och bygger verkliga muskler och smidighet som samverkar. Det här är inte bara utseende…

För mer information, kontakta: helena@hagahc.se

Tävlingsformen – Amatörboxning

Boxning är en kampsport där två personer tävlar i styrka, snabbhet, reflexer (tajming och känsla), uthållighet och vilja genom slag med boxningshandskar i en boxningsring. I amatörboxning är målet att försvara sig själv och samla poäng genom att träffa motståndaren med godkända slag. Avsikten är inte att vinna genom att skada motståndaren fysiskt. Träffar mot huvud och överkropp ger poäng. Ringdomarens uppgift är att övervaka att boxarna inte bryter mot reglerna och att garantera boxarnas säkerhet. Slag under midjan är förbjudna, liksom fasthållning. Knockout är sällsynt inom amatörboxning, eftersom domaren oftast bryter ojämna matcher redan tidigare.

Skillnader amatör- och proffsboxning

I amatörboxning används huvudskydd och linne, medan proffsboxare tävlar med bart huvud och bar överkropp. Amatörboxare använder även mjukare handskar. I amatörboxning består matcherna av fyra ronder på två minuter, medan proffsboxningsmatcher vanligen är sex, åtta eller tio ronder långa. Inom proffsboxningen tillåter ringdomaren hårdare tag än inom amatörboxningen och han väntar oftast längre med att bryta en ojämn match.

WordPress Themes

Nu har vi flera nya produkter i vår butik Missa inte månadens medlems-erbjudande! Avvisa