Crawlkurs för nybörjare – mars 2019

Crawlkurs för nybörjare – mars 2019

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig crawl (frisim) från början.

Omfång: 4 fredagar i mars á 60 min, start fredag den 1/1 kl 07.00
Pris: 1950 kr
Antal deltagare: 6
Förkunskaper: nybörjare, inga förkunskaper krävs
Utrustning: badkläder, simglasögon, badmössa
Kursledare: Ulf Hausmann, proff simträn (f.d. landslagssimmare i Tyskland)
Tomas Granberg, swimruncoach

Beskrivning:

Crawlkurs för nybörjare riktar sig till dig som vill lära dig crawl (frisim) från början. Du har kanske aldrig provat förut, känner dig obekväm med att doppa huvudet eller känner att andningen blir svår. Eller du har provat förut men inte kommit vidare. Vi vill att du lugnt och metodiskt lär dig grunderna i att simma crawl. Därför är det max 6 personer på den här kursen. Vi vill ge dig individuell feedback så att du kan justera tekniken och utveckla din simning.

Under kursen varvar vi teori och praktik. Varje tillfälle har ett nytt fokus. Du kommer att träna på andning, vattenläge, hållning, armrörelse och rätt timing. Målsättningen är att du ska känna dig avslappnad i vattnet och kunna simma utan att det tar slut efter 25 meter. Vi vill skapa en lugn miljö som underlättar inlärningen. Simning är en idrott som kräver mycket känsla för vatten, och avslappning är ett nyckelord för att kunna lära sig. Kursen passar bra om du har som vidare mål att testa triathlon eller swimrun. Crawlkursen genomförs på Haga Health Club i 15 m bassängen.

Upplägg 4 tillfällen (fokusområden):

1. Andning, hållning, vattenläge
2. Andning, hållning, vattenläge, benspark
3. Timing: Armrörelse, andningsrytm
4. Undervattendraget och återföring

För mer information, kontakta:ulf.hausmann@hagahc.se

 WordPress Themes

Nu har vi flera nya produkter i vår butik Missa inte månadens medlems-erbjudande! Avvisa