HHC-Bloggen

HHC-Bloggen

Skapa dagen som du vill ha den

Ni vet den där känslan när alarmet ljuder och man knappt kan tro att det redan är dags att gå upp; ögonen är tunga, kroppen känns stel och du vill inte alls lyfta på täcket och släppa ut all gosig värme. Det är mörkt runt i kring dig och du börjar tänka på ursäkter för att kunna ligga kvar i sängen.

Det här är bara i ditt huvud! Och det går att träna bort!

Jag var ingen morgonmänniska för några år sedan.  Sen kom mina små barn och då tvingades man upp vare sig man ville eller ej, och jag ville ej! Men upp var man ju tvungen att gå och jag tröttnade på att känna mig trött. Då jag arbetar med träning så vet jag att det gäller bara att komma över den där tröskeln och sedan får du in det i systemet, men du måste bestämma dig!

Så det var exakt det jag gjorde: Jag bestämde mig för att vakna på morgonen skulle vara härligt, oavsett tid. Jag bestämde mig för att jag ville känna mig glad när jag slog upp ögonen. Jag bestämde mig för att så fort min dag börjar så ska den börja bra, och inte bara bra; fantastiskt bra!

Så här ser min vinnarmorgon ut:
Alarmet går på mobilen, jag sträcker på mig som en katt och gäspar några gånger för att väcka kroppens alla muskler. När jag går och lägger mig så lämnar jag fönstret uppe lite grann för att få frisk luft hela natten och även lite ljus som sipprar in på morgonen. Sedan sätter jag på musik på min mobil; MeghanTrainor; I Love Me.
Om du inte hört den än så gör dig själv världens största tjänst och lyssna på den; du börjar direkt att dansa och sjunga med.
Jag går upp och sätter på kaffe, öppnar fönstret i köket och sedan går jag in i badrummet och häller upp ett bad med massa bubblor. Jag behöver en stund för mig själv där mina tankar kan få flyga runt en stund och sedan landa. Jag dricker mitt kaffe i badet och planerar dagen som ligger framför mig, sen skrubbar jag igång kroppen med en underbar skrubbkräm jag har och tvättar håret och masserar hårbotten-allt för att väcka kroppen.
Efter badet smörjer jag in mig och får igång ännu mer cirkulation och flöde och klär på mig. Sedan är det dags för frukost; jag älskar frukt och gröt och nötter och gärna kanel på, då vet jag att jag står mig länge då mina dagar är långa och fulla av träningspass och möten. Jag vet också att jag direkt på morgonen behöver näring och energi i form av mat så jag äter alltid frukost, jag går hellre upp lite tidigare än att behöva skippa frukost för att tiden inte räcker till.
Ibland kan mina tankar försöka motarbeta mig på morgonen; jag kanske är ledsen över något som sker i mitt liv eller det är mycket på jobbet eller barnen är sjuka och energin är låg; då tar jag till det tunga artilleriet; The Sun Is Rising; Britt Nicole. INGEN kan motstå denna låt, den ger en så mycket power och så mycket  I Can Do This-feeling! Den bekräftar att det är kämpigt ibland, för livet sker för oss alla. Det är hur vi väljer att hantera det som händer oss som gör om vi mår bra eller mindre bra. Och jag väljer att må bra och jag väljer att göra det direkt på morgonen.

Sedan har jag också världens roligaste jobb; jag får jobba med träning och människor och hjälpa andra att ta hand om sina kroppar och själar och att må bättre. Och den tanken och vissheten av vad som väntar får mig alltid att vilja gå upp och gå till jobbet. Jag har arbetat med träning i nästan 15 år och jag har tyckt att det varit roligt att gå till jobbet varje dag. Jag är själv chockad över detta; att jag tycker att det är så roligt, men jag känner bara att jag är på rätt plats i livet och för det är jag väldigt ödmjuk och tacksam.
Självklart är jag också trött ibland, som jag skrev ovan; livet sker; olycklig kärlek; sjuka barn, och det är okej, jag accepterar den känslan och sedan bestämmer jag mig för att jag kör ändå och jag litar på att jag hittar energin och kraften jag behöver inom mig själv!
Pick yourself up and back in the sadle!  Yihaa;)
Mitt yrke som träningskonsult ger mig också tillgång till massvis med endorfiner som gör oss lyckliga och glada så det är mycket vi kan göra för oss själva även på den kemiska vägen.
Och med träning blir vi starkare i kroppen och vi får mer energi och bättre hållning och vi är stolta över oss själva och vi tycker om det vi ser i spegeln och det gör mycket det med.

Min fantastiska kollega Stellan vill också dela med sig av hur han startar sin vinnardag:

”Jag har bara bra mornar! Det gäller att tänka positivt och att se möjligheter, så när klockan ringer-tveka inte-gå bara upp!  Jag äter samma sak varje morgon; gröt med egenplockade blåbär och lingonsylt. En kopp kaffe på det med en liten bit mörk choklad sätter du fart på alla kroppens sinnen.
Det bästa sättet att få en bra morgon, vet ni vad det är; att lägga sig i tid! ”

Hur börjar du din dag?
Kanske kan du, efter denna text, bli mer medveten om hur dina tankar fungerar och hur du kan bestämma dig för att ta kontroll över dom.
Vi hjälper dig gärna här på Haga Health Club, med inspiration och om hur du kan få in mer träning och hälsa i ditt liv och berika det med mer energi och glädje.

Kom förbi för ett prova-på-träningstillfälle; helt gratis! Kontakta Fanny för bokning; fanny@hagahc.se

Ps. Glöm inte att testa vår nya protein-smoothie i cafét; blueberry crush;)

Ta hand om er/kram FannyWordPress Themes

Nu har vi flera nya produkter i vår butik Missa inte månadens medlems-erbjudande! Avvisa